Zorgstal Helvoirt
/

"Dierbare Ontmoetingen"

 

Coaching met paarden

Om te overleven gebruikt het paard in de natuur zijn intuïtie als krachtig middel om zijn omgeving te scannen op dreiging, vertrouwen, vriendschap, leiderschap en ervaringen. Deze “kennis” zet het paard in tijdens de coaching sessies. 

De coach vertaalt de houding van het paard naar uw situatie. Zonder oordeel geeft zij terug wat het paard laat zien over gedrag, intenties, overtuigingen en innerlijke conflicten. Na het ontvangen van een dergelijk inzicht, is er ruimte om van het inzicht een bruikbaar instrument te maken.

Met andere woorden, de inzichten over eventuele blokkades of valkuilen kunnen worden omgezet naar kwaliteiten. De interventies die ingezet kunnen worden zijn onder andere EMDR, Hypnotherapie, NLP, en systemisch werken.ervoor wordt gebruik gemaakt van  

In samenwerking met een gecertificeerde paardencoach bied Zorgstal Helvoirt paardencoaching aan. Ook voor specifieke doelgroepen.

Bij specifieke doelgroepen valt te denken aan mensen met een verstandelijke beperking en/of andere diagnoses zoals bijvoorbeeld lichamelijke klachten, autisme, ADHD, ADD, hechtings-problematiek, syndroom van down, en/of andere problematiek op diverse vlakken en ontwikkelgebieden.

De interventies die ingezet kunnen worden zijn onder andere EMDR, Hypnotherapie, NLP, en systemisch werken.

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

''coaching is gericht op het bewust maken van de eigen verantwoordelijkheid van voelen, denken en handelen''