Natuurlijke paardenhouderij 


Ons paardenpension is prachtig gelegen in het buitengebied van Helvoirt. Direct aan de rand van de Loonse- en Drunense duinen met heerlijke ruiter- en wandelpaden.

Wij zijn geïnspireerd door het Paddock Paradise systeem, de natuurlijke levensomstandigheden van het paard worden zo goed mogelijk nagebootst in een gedomesticeerde situatie. De mogelijkheid om geheel in vrijheid te kunnen bewegen, het onbeperkt kunnen foerageren en de sociale interactie met soortgenoten in een hechte groep met elkaar geeft een flinke verbetering in het fysieke en mentale welzijn van paarden.


Ons paddockparadijs biedt het paard meer lichaamsbeweging, en bevat verschillende elementen zoals diverse voeder- en drinkplaatsen, verschillende en verharde ondergronden, een zwemvijver, heuvels en schuilstallen. Rusthuispaarden en pensionpaarden, jong en oud leven bij en door elkaar in de groepen. Door de universele paardentaal onderling en de verschillen in rangen en standen, vindt ieder dier zijn eigen plaats in de kudde en zo wordt de veiligheid en stabiliteit van de groep gewaarborgd.


Door de bosrijke omgeving hebben de paarden natuurlijke beschutting tegen de weersinvloeden. Onze paarden kunnen gaan en staan waar ze willen en zowel binnen in een van schuilstallen als buiten vertoeven. Het paddockparadijs is altijd 365 dagen, dag en nacht vrij toegankelijk. Dit is mogelijk vanwege de hoge en droge gelegen zandgronden in onze omgeving. Alle paarden leven dan ook in hun gehele gebied, ook in de winter! Daar de paarden altijd naar buiten kunnen hebben ze voldoende mogelijkheid om hun biologische klok te synchroniseren met de seizoenen.


Naast de nodige faciliteiten om met je paard op het erf samen te werken, zijn er ook voldoende opties om er met je paard op uit te gaan. Zorgstal Helvoirt ligt aan de rand van de Loonse- en Drunense Duinen waar eindeloze ruiterpaden lopen. Daarnaast ligt het ook nog vlak bij het natuurgebied de Ijzerenman.

 


DJI_0170
DJI_0163
DJI_0162
DJI_0159
DJI_0157
DJI_0152